Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 34 common:people_all_forms

Моє улюблене життя – без булінгу

Date: 25 вересня 2018 о 15:23
681 view

В опорному закладі «Малівська ЗОШ І-ІІІ ст.» був проведений «Тиждень протидії булінгу». Класні керівники на виховних годинах проводили заходи протидії цькуванням. Практичним психологом закладу була проведена просвітницька робота з учнями на тему: «Мій улюблений світ – без булінгу». Результатом цього стала алея долоньок, на яких учні писали якою повинна бути людина, щоб у її житті не стався булінг. Усі учасники освітнього процесу повинні дійти єдиної думки, що насильство, цькування, дискримінація є неприпустимі у кожному закладі.

Зовнішній вигляд, мовлення, поведінка, успіхи в навчанні, соціальний статус – все це може стати причиною цькування дитини. За статистикою, 80% українських дітей піддаються знущанню, навіть цього не усвідомлюючи. Тривалий процес свідомого, жорстокого ставлення, агресивної поведінки, щоб заподіяти шкоду, викликати страх, тривогу або ж створити негативне середовище для людини – це БУЛІНГ.

«Козлом отпущения» або жертвою булінгу може стати кожен. Ним може стати будь – який учень, навіть сильний, здатний протистояти тиску групи однокласників. Але деякі діти мимоволі провокують однолітків і частіше за інших стають жертвами ганьби. Серед них - ті, хто незвично одягнений або «дивно» поводиться, хто неохайний. Або хлопчики та дівчатка, які не можуть дати відсіч, або дуже чутливі діти – їх неважко вивести з себе, змусити плакати. Нині набуває великої популярності кібербулінг. Це приниження за допомогою мобільних телефонів, інтернету. Діти реєструються в соціальних мережах, створюють сайти, де можуть вільно спілкуватися, ображаючи інших, поширювати плітки, особисті фото та відео в неочікуваних місцях.

В освітньому процесі вирішальна роль у боротьбі з булінгом належить соціально – психологічній службі, педагогам, керівництву закладу. В опорному закладі «Малівська ЗОШ І-ІІІ ст.» був проведений «Тиждень протидії булінгу». Класні керівники на виховних годинах проводили заходи протидії цькуванням. Практичним психологом закладу була проведена просвітницька робота з учнями на тему: «Мій улюблений світ – без булінгу». Результатом цього стала алея долоньок, на яких учні писали якою повинна бути людина, щоб у її житті не стався булінг. Усі учасники освітнього процесу повинні дійти єдиної думки, що насильство, цькування, дискримінація є неприпустимі у кожному закладі.

Дорослі не зможуть ізолювати дітей від важких ситуацій і переживань. Це вічна й невід’ємна складова життя. Але вони можуть допомогти вирішувати й створювати максимально сприятливе для цього середовища. Вирішувати, а не замовчувати чи заперечувати. Це особливо актуально в нашому сучасному суспільстві.

Практичний психолог опорного закладу

«Малівська ЗОШ І – ІІІ ст.» Рябонець Н.О.
Comments:
Only authorized users can leave comments.